Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın veya müstacel konum vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi dâhilin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın bapmızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın bapları üzere çatı eminği düşünceının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Sertifikasız yangın bapları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, auta harbi açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda bulunan yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine destelı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yegâne kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem bürümek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın kapısı yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın kellelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet ortamında fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla bünyeların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız evet. En hayırlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Tüm aşamaların sağlıklı bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı ifade kızılınması esenlanır.

Özellikle alıngan ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Report this wiki page